TwinShots


jacdor5.jpgDorine Kleinloog en Jacintha van Beveren zijn twee Haagse fotografen. Zij hebben niet alleen de fotografie gemeen: Jacintha studeerde sociologie en Dorine Psychologie. Beiden zijn geïnteresseerd in mensen en de manier waarop zij leven en met elkaar omgaan. In de zomer van 2013 startten zij met hun eerste TwinShot project. 


Picture

TWINSHOTS
Een TwinShot is een set van twee foto’s. De foto’s zijn in dezelfde periode gemaakt, door twee fotografen, op twee verschillende plekken op de wereld. Jacintha fotografeert op de ene plaats en Dorine op de andere. Elke avond zetten zij hun foto’s voor elkaar op dropbox. Tijdens de volgende fotosessie proberen zij met de foto’s van de ander in hun hoofd een set te maken, een TwinShot. De foto’s van een TwinShot tonen een gelijkenis of zijn juist een contrast. De TwinShots laten zien dat mensen op verschillende plaatsen op de wereld heel verschillend kunnen zijn, maar toch ook veel op elkaar lijken.

VIER PROJECTEN
Dorine en Jacintha  maakten al drie keer eerder een serie TwinShots. Sinds kort zijn ze een vierde project gestart: d
e corona crisis in Noardeast-Fryslân (Jacintha) en Den Haag (Dorine). Deze TwinShots worden dagelijks gepubliceerd op Facebook(Twinshots).  
De 3 eerdere projecten waren: 
a) New York (Jacintha) versus Den Haag (Dorine)  (zomer 2013)
b) Scheveningen (jacintha) versus Isla Cristina in Spanje (Dorine) (winter 2013/2014)
c) Statenkwartier/Duinoord versus Schilderswijk/Transvaal (oktober-december 2014)

Like en volg ons op https://www.facebook.com/coronatwinshots/