Actueel

LEZING: Hoop op Celebes, 11 mei, 19.00 uur Wijkwinkel

Op 11 mei 2018 om 19.00 uur geef ik een dialezing en presenteer ik mijn foto’s van het Indonesische eiland Sulawesi dat vroeger bekend stond als Celebes. De lezing is in de Wijkwinkel, Gentsestraat 22A op Scheveningen.

Ik bezocht het eiland in november 2017 samen met de organisatie Mensen met een Missie die ooit ontstaan is vanuit het missionarissenwerk. Zij ondersteunen nog steeds projecten die vanuit mensen zelf worden opgestart.

Op Sulawesi bezocht ik het gebied Poso. In dit district liepen de spanningen tussen moslims en christenen in 1999 zo hoog op dat er een spiraal van geweldsuitbarstingen volgde die drie jaar duurde. Ruim 3000 mensen (christenen en moslims) lieten het leven. De sporen van het conflict zijn nog altijd zichtbaar. Maar er is veel hoop door regionale projecten waarbij moslims en christenen leren om weer samen te leven en samen te werken. Ik zal aan de hand van mijn dia’s vertellen over deze hoopvolle projecten met mensen die proberen een verschil te maken en de verschillende geloofsgemeenschappen weer bij elkaar te brengen.

Natuurlijk ontbreken ook de prachtige beelden van de wonderschone natuur niet, zoals de bijgaande vliegenvanger die alleen op Celebes voorkomt en die bedreigd wordt door de oprukkende palmolievelden.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s