Actueel, exposities, Natuur, Stad

Expositie van Vogels in Scheveningen aanstaand weekend

Vogels in Scheveningen in de hoofdrol

Deze diashow vereist JavaScript.

In 2003 maakte ik mijn meisjesdroom alsnog waar. Ik ging naar de fotovakschool, die ik in 2006 met goed gevolg afrondde met een serie van de Galapagoseilanden.

Als kind bracht ik vaak een gewonde vogel mee naar huis, die dan onder de warmtelamp in onze badkamer zijn laatste uurtjes doorgebracht. Helaas waren ze meestal niet meer te redden.

De liefde voor de vogel is gebleven. Nu fotografeer ik vooral vogels in de gebouwde omgeving, waarbij ik speel met lijnen, materialen en de scherptediepte van de spiegelreflexcamera.

In deze expositie hebben vogels in Scheveningen de hoofdrol. Alle plekken in de foto’s zijn herkenbaar als Scheveningen, maar er staat ook altijd een vogel – vaak zelfs hinderlijk – in beeld. Ik houd van de eigenwijsheid van de meeuwen en kraaien, hun onderlinge gevechten en hun zichtbaar genieten van een plekje op een paaltje of een hekje in de zon. Ik kan ze niet dwingen om voor mij als model te fungeren voor dat ene gebouw. Uiteraard heb ik menig uurtje met mijn camera op verschillende plekken in Scheveningen zitten wachten, maar ze bleken behoorlijk cooperatief. Ik wil de vogels van Scheveningen dan ook hartelijk danken dat ze deze expositie mede mogelijk maakten.

Ik hoop dat u van de beelden geniet!”

P.S.

Ik geef fotoworkshops in Scheveningen, vooral ook tijdens de expositie: Pierewaaien – Kijken in Beeld, een 100 meter lange expositie op de Pier van Scheveningen, die ik samen met Dorine Kleinloog als een evenement organiseer van 30 april tot 1 december 2012.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s